הצעה לנוסחה ליישום מוצלח של מדיה חברתית (פוסט טיפ שכתבתי באתר של זוהר אוריין)

העולם כולו עומד על שלושה דברים כבר אמרו במקורותנו ונכון עקרון השלושה גם למדיה החברתית.
בארגז הכלים רצוי שיהיה סרגל כלשהו שיוכל לנבא הצלחה החל מרמת ההודעה הבודדת ועד המערכת החברתית המסוימת כולה.
אמנם אתגר זה נראה כמעט מתמטי ואני מבקש להציע את מרכיבי הנוסחה להצלחה להלן :

עניין ו\או כדאיות ו\או התרגשות = הצלחה

כלומר להצלחה דרוש לפחות מרכיב אחד משלושת המרכיבים עניין\כדאיות\רגש ובכל מקרה שמתקיימים שלושת התנאים גם יחד הרי שהצלחה כנראה בטוחה.
כאמור נכונים ויפים הדברים מרמת ההודעה הבודדת ועד לרמת תיכנון וביצוע האתר או המערכת כולה.
רגע לפני הלחיצה על "האינטר" בדקו האם בעיניי המתבונן הקורא (ולא בעיני הכותב!) המסר כדאי או מעניין או מרגש אם תענו בחיוב לפחות פעם אחת לחצו על "האינטר".

זכרו "הכל בעיני המתבונן" הכללים האלו מובנים מאלהם אך אנחנו נוטים להיכשל ולבחון אותם בעיני עצמנו ולא בעיני הקוראים . פעמים רבות מה שמעניין אותנו מעניין גם את הקורא ומצליח לנו .

הרחבה קטנה בעניין הכדאיות כמעט כל הגופים המסחריים המפרסמים במדיות החברתיות מפרסמים את מה שכדאי להם ולא בהכרח לקונה ובכך חוטאים גם לעקרון כי מודעה לא יכולה להיות פרסומת מטעם אלה רק בתנאי שהיא נכונה כלכלית בעיני המתבונן האובייקטיבי

הקטגוריות
על כותב הבלוג

מנכ"ל לשכת מארגני התיירות הנכנסת.

 

Managing Director at ISRAEL TRAVEL AGENTS ASSOCIATION.

Interests: Travel&Technology, Travel Agents, Search Engines, Social Media, Mobile ,Real Time Web, Photography, Nature, Desert

Tel Aviv ISRAEL

טוויטר
Ultimate Twitter Feed
פייסבוק
תגיות
השינויים התכופים וחוסר היציבות בתהליכי קבלת ההחלטות גורמים לחוסר נוחות וכעס מוצדקים. מצד שני, אין סיכוי שההתנהלות הזאת תחלוף בקרוב וכדאי לקבלה כעובדה מוגמרת. 
הצעקה הופכתְ לדרך המרכזית שאנחנו מתקשרים ומעבירים מסרים. אמסלם מבין שאם היה כותב מאמר דעה על מה שהוא חושב על ביתְ המשפט לא היינו מקשיבים (הוא כנראה צודק). אז הוא צועק ומגדף ומקבל את תשומת ליבנו. אמסלם הוא המראה של תשומת ליבנו.
המשבר הוא השגרה הרגילה
משברים במדינת ישראל הם השגרה הרגילה. תקופות רגיעה ושגרה הם היוצאים מהכלל. בכל זאת במדינת ישראל עד היום אין תכניות מוכנות מראש למצבי משבר כלכליים הנובעים ממלחמות, משברים גאופוליטיים או קורונה.